Logo

Oost-Vlaming kan schitterend parcours niet helemaal afwerken

Cedric Nuytinck heeft tijdens de Open van Brazilië zilver gewonnen bij de beloften. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in een Indiër.

 

Dat Nuytinck (ITTF-345) de finale haalt is op zich al een schitterende prestatie, want in de kwartfinale moest hij zich ontdoen van het tweede reekshoofd en landgenoote Lauric Jean (ITTF-275). Het onderlinge duel werd pas in een belle beslist.

In zijn halve finale ontmoette Cedric thuisspeler Hugo Calderano (ITTF-291), de killer van Saive in de eerste ronde bij de heren. De jonge getalenteerde Braziliaan werd na een 0-2 achterstand in sets echter ook opzij gezet.

De Indiër Harmeet Desai (ITTF-338) was de andere verrassing in de finale, want hij versloeg zijn landgenoot en eerste reekshoofd Ghosh in zes sets tijdens de tweede halve finale. Het was de derde keer dat Nuytinck het opname tegen Desai, waarbij beiden tot nu toe elk een wedstrijd hebben gewonnen. Het was echter de Indiër die het hoogste woord voerde in de eerste set, waarin Nuytinck weinig kon doen. Daarna herstelde het evenwicht wat, maar de balans bleef telkens doorwegen in het voordeel van Harmeet die uiteindelijk in zes sets won (-3, 6, -6, -9, 5, -6).

Nuytinck: "Het is me niet gelukt om die finale te winnen. Ik speelde niet super. Maar ik heb wel enorm genoten van dit tornooi en kijk er tevreden op terug."