Logo

Pro Tour wordt vervangen door prestigieuzere World Tour, aangevuld met het "Satellite Circuit"

 

De Pro Tour is dood, lang leve de World Tour. De topspelers zullen er alvast niet rouwig om zijn, met een totaal prijzenpakket van maar liefst 2,5 miljoen dollar.

 

Met de komst van de "satelliet-competities", te beginnen met het Euro-Africa Circuit in 2012, kan de Pro Tour een niveau hoger getild worden. Het resultaat is de World Tour, een evenementenreeks met het hoogste prijzengeld ooit in het tafeltenniswereldje: 2,5 miljoen dollar. Voor de deelnemers aan de Grand Finals ligt in totaal zelfs 1 miljoen dollar klaar, ofwel 104.000 dollar per persoon.

Ondanks de komst van de satelliet-competities bestaat de World Tour volgend jaar uit 15 tornooien en de grote finale. Europa opent in januari met Hongarije en Slovenië. Eind december zit de competitie er op in een nog nader te bepalen land.

Vanaf 2013 worden de satelliet-competities verder uitgebreid met Amerika en Azië-Oceanië. Hierdoor kan de World Tour nog exclusiever worden en kunnen tegelijkertijd meer en meer spelers op internationaal niveau aantreden. De winnaars van deze competitievormen krijgen later ook een plaatsje op de World Tour Grand Finals. In 2012 zijn dat de vier regelmatigste spelers uit het Euro-Africa Circuit.