Logo

Het is al Azië wat de klok slaat tijdens de ITTF Pro Tour Grand Finals in Londen.

 

 

 

De twee Europese heren actief tijdens het oefenevenement voor de Olympische Spelen 2012 hebben de eerste ronde, de 1/8ste finales, van de ITTF Pro Tour Grand Finals niet overleefd.

 

Paul Drinkhall maakte sportief wel een uitstekende beurt door een set af te snoepen van de Chinees Wang Hao. Dimitrij Ovtcharov geraakte tegen de Zuid-Koreaan Ryu Seung Min eveneens niet verder dan setwinst.

Van de zes Chinezen aan de start van het tornooi wisten er vijf zich te plaatsen voor de kwartfinales. Ma Lin hoort daar niet bij: hij werd verrast door de Singaporees Gao Ning. De Taïwanees Chuang Chih-Yuan verraste eveneens door titelverdediger Jun Mizutani uit te schakelen.

Ook bij de vrouwen wordt de Chinese dominantie opnieuw uitgedaagd. Singapore blijft, ondanks een sterke opmars van Japan, individueel af en toe gaatjes slaan in een standvastige muur. Deze keer is het Wang Yuegu die voor de verrassing zorgde door eerste reekshofd Guo Yan in de belle te verschalken. De andere halve finalisten komen wel uit China: Ding Ning, Liu Shiwen en Li Xiaoxia. De Europese speelsters Joanna Parker en Wu Jiaduo overleefden de eerste ronde niet. Parker (Engeland) kreeg de eer te strijden tegen wereldkampioene Ding Ning, Wu Jiaduo (Duitsland) geraakte niet voorbij de hoger geklasseerde Japanse Kasumi Ishikawa.

Naast een kwartfinale bij de dames, maakte Kasumi Ishikawa (foto) haar rol als eerste reekshoofd bij de beloftes (-21) absoluut waar. Ze toonde geen enkel medelijden met haar tegenstandsters. Enkel de Hong Kongse Ng Wing Nam wist er in de groepsfase een belle uit te sleuren. In de finale bleek  de Japanse in vijf sets de betere van de Zuid-Koreaanse Jeon Ji Hee, die als derde geplaatste verrassend haar groep won.

De finalisten bij de jongens zaten beiden in groep 1: eerste reekshoofd Kim Min Seok (Zuid-Korea) en de Singaporees Chen Feng speelden uiteindelijk twee maal tegen elkaar. In beide wedstrijden was Kim Min Seok de betere. Tijdens de groepsfase had hij nog zeven sets nodig, in de finale herleide hij dat tot zes.