Logo

Twee Belgische deelnemers traden reeds in de kwalificaties van de beloftenreeksen aan tijdens de Open van Hongarije. Florent Lambiet overleefde als reekshoofd niet, terwijl Marchetti als lucky loser werd opgevist voor de hoofdtabel.

Marchetti won haar eerste duel makkelijk met 3-0 van de lokale Zsofia Feher, maar kwam tegen groepsfavoriete Aleksandra Radonjic uit Servië te kort. Aangezien er zestien plaatsen te verdelen waren onder twaalf groepen werden vier speelsters opgevist als lucky loser. Marchetti behoorde bij de dit kwartet. In de eerste ronde wacht donderdagavond de Hongaarse Dora Madarasz, het nummer vier in Szombathely.

Voor Florent Lambiet zit het beloftentornooi er vervroegd op. Als groepsfavoriet wist hij zijn eerste twee wedstrijden winnend af te sluiten, maar tegen de Nederlander Rajko Gommers liet hij zich in vier sets verrassen. Aangezien er bij de jongens wel zestien poules zijn voor zestien plaatsen is de jonge Waal uitgeschakeld.

Robin Devos en Cedric Nuytinck – beiden zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel – kennen ondertussen hun eerste tegenstanders in deze reeks. Antwerpenaar Devos opent zijn beloftentoernooi tegen de Kroaat Tomsilav Pucar, terwijl Nuytinck start tegen de Wit-Rus Aliaksandr Khanin, die verrassend als derde geplaatste zijn poule won.

 

{tab title="Beloften"}

{tab-u21 title="Robin Devos"}

1ste ronde Tomislav PUCAR   30/1 om 17u

{tab-u21 title="Cedric Nuytinck"}

1ste ronde Aliaksandr KHANIN   30/1 om 17u

{tab-u21 title="Florent Lambiet"}

Kwalificatiegroep 16 Nikita YARUSHIN 3-1 -8, 8, 9, 4
Espen FLAGLIEN 3-2 10, -8, -9, 4, 3
Rajko GOMMERS 1-3 -9, -9, 8, -5

{tab-u21=Nathalie Marchetti|active}

Kwalificatiegroep 9 Zsofia FEHER 3-0 6, 6, 6
Aleksandra RAONJIC 1-3 9, -7, -6, -6
1ste ronde Dora MADARASZ   30/1 om 16u30

{/tabs}

{/tabs}