Logo

De KBTTB heeft dit weekend de titels voor "Gouden Palet" (beste jongere) en "Speler van het Jaar" bekend gemaakt. Martin Allegro, Lisa Lung en Jean-Michel Saive zijn de vereerden.

Een jury van zes leden van de KBTTB en twee sportjournalisten gaven de titel van "Speler van het Jaar" voor de negende keer sinds de invoering van de prijs in 2001 aan Jean-Michel Saive. Enkel Philippe Saive (2006) en Julien Indeherberg (2008) wisten het Belgisch tafeltennisicoon even te onttronen. In 2009 en 2010 werd de prijs niet uitgereikt.

Lisa Lung ontvangt op het BK A-spelers het Gouden Palet bij de meisjes. Zij staat momenteel zesde op de Europese ranglijst bij de cadetten en is als veertienjarige de vijfde beste Belgische speelster in competitie. In oktober maakte ze zelfs deel uit van het Europese team tijdens de ITTF World Cadet Challenge, waarin ze aantrad in de finale en zilver veroverde in teamverband.

Bij de jongens krijgt Martin Allegro de prijs als beste jongere onder de achttien jaar. Hij won in het seizoen 2012-2013 het Nationaal Jeugdcriterium en is in het nieuwe seizoen goed bezig zijn titel te verlengen door de eerste twee manches op zijn naam te zetten. Vorige week trad hij ook aan tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen.