Logo

De negentienjarige Nederlandse international Rajko Gommers versterkt vanaf komend seizoen de selectie van TTC Sokah Hoboken in de Belgische Superdivisie.

Gommers, die eerder dit seizoen de Nederlandse Masters won en de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen bereikte, is afkomstig van het Nederlandse Sprundel, niet ver van Roosendaal en dichtbij de grens met België. De voorbije jaren kwam hij voor de Zoetermeerse topclub Enjoy&Deploy Taverzo uit.

De linkshandige Gommers, de nummer vier van Nederland en op de wereldranking momenteel terug te vinden op plaats 312, zegt blij te zijn bij Sokah aan de slag te kunnen. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging", aldus Gommers. "De Belgische Superdivisie is sterk, zeker vergeleken met het niveau van de Nederlandse eredivisie. Maar ik wil graag ook andere spelers partij geven en het kleine kringetje van Nederlandse spelers even achter me laten."

Rajko zal in Hoboken kunnen gebruikmaken van de structurele samenwerking die Sokah uitwerkte met PPC Villeneuve, de nummer twee uit de Franse Pro B en de club van Stéphane Ouaiche (Frans kampioen van 2014, finalist van de Franse kampioenschappen 2015 én speler van Sokah). Gommers zal in Villeneuve-sur-Lot terecht kunnen voor stages.

Bij Enjoy & Deploy Taverzo begrijpen ze de wending die Gommers aan zijn carrière wil geven. "Maar we zullen hem zeker missen", zegt teammanager Ruud Van Graafeiland, die de negentienjarige belofte wél aan boord houdt voor al zijn activiteiten in Nederland.

 

Portret Rajko Gommers: Sportfotograaf Oscar Timmers