Logo

TTC Rooigem Gent heeft een akkoord bereikt met de Nederlandse A-speler en voormalig jeugdinternational Cosmin Stan voor volgend seizoen 2015-2016.

De twintigjarige Stan is de huidige nummer tien van Nederland. Hij woont in de buurt van Rotterdam en speelde het voorbije seizoen  in de Duitse Regionalliga op hoog niveau. Eerder kwam Cosmin in de Nederlandse eredivisie uit voor het Limburgse Westa, waarmee hij in 2012 landskampioen werd, en FvT Rotterdam. 

Voor TTC Rooigem betekent de komst van Stan een versterking voor het seizoen 2015-2016. Cosmin zal de uitgesproken kopman worden die het team in staat moet stellen om ook het negende opeenvolgende jaar zorgeloos mee te draaien in 1ste Nationale. De Nederlander kon ook op andere plaatsen terecht, maar koos danzij bijkomende inspanningen van kapiten Peter Nijs en na lange gesprekken met het bestuur vol overtuiging voor een Belgisch avontuur.

De Gentse club wijzigt ondanks de komst van de Nederlander haar koers op gebied van jeugdwerking niet. Jordy Ghequière en Ken Waegeman zullen ook in het volgende seizoen hun kansen blijven krijgen in het A-team. Er zal echter minder druk op hun schouders komen te liggen.