Logo

Jochem de Hoop zal vanaf volgend seizoen het A-team van TTK Dylan Berlaar vervoegen. De 23-jarige Nederlander zal samen met Lauren Enghien, Florent Lamoque en Vincent Van Hoven de basis vormen voor het Antwerpse team uit 1ste Nationale.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Jochem zijn debuut in de eredivisie, de hoogste Nederlandse divisie, bij de Rotterdamse tafeltennisclub Feijenoord van Teylingen (FvT). Nu speelt hij in diezelfde eredivisie bij tafeltennisvereniging Scyedam in Schiedam, een buurgemeente van Rotterdam. Als jeugdspeler stond hij op de eerste plaats van de Nederlandse juniorenranking, was hij winnaar van de A-jeugdrankinglijst en won hij de zeventiende editie van de International Youth Cup in Hasselt. 

Bij de volwassenen haalde De hoop, die uit een tafeltennisnest komt waarin ook zussen Sanne en Jacintha hoge toppen scheren, onder andere de halve finale van de play-offs om het landenkampioenschap met FvT. Hij eindigde met Scyedam ook tweede bij de Final Four van de NTTB Beker en haalde individueel de halve finale op het internationaal A-tornooi van Antwerpen.

Op de jongste Nederlandse ranking staat Jochem op de 26ste plaats, wat ongeveer overeenkomt met een Belgisch B0-klassement. Na Rajko Gommers (Sokah Hoboken) en Cosmin Stan (Rooigem Gent) is Jochem al de derde hooggeklasseerde Nederlander die volgend seizoen zal aantreden in de Belgische competitie.